ÖrökösFöld - Nyíregyháza

Közéleti Blog

Friss topikok

Címkék

Hirdetés

Nyíregyháza Kedvcsináló - 2013

2013.10.21. - KaS Szólj hozzá!

Nyíregyháza Szabolcs-Szatmár-Bereg megye székhelye, 1990 óta megyei jogú város. Az ország hetedik legnagyobb városa, több mint 117 000 lakossal.  Észak-Magyarország legjelentősebb városa, minden szempontból a térség központja.

Nyíregyházát a következő módokon tudjátok megközelíteni: autóval az M3-as autópályán vagy a 4-es főúton, vonattal a Nyugati pályaudvarról óránként vagy a Keleti pályaudvarról kétóránként induló 3 óra menetidejű InterCity-vel.

A város az utóbbi években nagy átalakuláson ment keresztül, teljesen új sétálóutcát és egy új bevásárlóközpontot is kapott a belváros. Érdemes egy sétát tenni ebben az „új” belvárosban: barátságos, nyugodt, sok zöldterülettel rendelkező várost ismerhetünk meg, emellett megtekinthetjük Nyíregyháza legszebb épületeit, többek között a Városházát, a Megyeházát, a római katolikus, az evangélikus templomokat, a Nyír-víz palotát, a Jósa András Múzeumot, a Móricz Zsigmond Színházat.

Nyíregyháza

A verseny helyszínéül szolgáló Korzó Bevásárlóközpont Nyíregyháza belvárosában található, könnyen elérhető helyen, valamint innen is jól megközelíthetőek a város és környékén található nevezetességek. Azonban akinek ezeket nincs ideje megtekinteni, az se aggódjon, hiszen a Korzóban mindent megtalál, amire a nap folyamán szüksége lehet: a 3. szinten éttermek, a földszinten pedig egy Spar élelmiszerüzlet található, illetve a versenyhelyszín mellett, a mozgólépcső másik oldalán egy kávézó-fagyizó üzemel. Továbbá a bevásárlóközpontban rengeteg különböző főleg ruházati, de könyves és elektronikai üzlet is található, valamint a két épületrészt összekötő „hidakat” is érdemes meglátogatni, hiszen gyönyörűen belátható a sétálóutca. Az autóval érkezőknek a Korzó mélygarázsát ajánljuk, ahol hétvégén ingyenes a parkolás.

Nyiregyhaza Korzo

Akinek lehetősége van, ajánljuk, töltsön el több napot Nyíregyházán. A belváros nevezetességein kívül a várostól csupán néhány kilométerre találjuk a környéken legtöbb szórakozási lehetőséget nyújtó Sóstógyógyfürdőt. Az érintetlen természet hangulatát idéző Sóstógyógyfürdő az üdülni és gyógyulni vágyók kedvelt pihenőhelye. Európa-hírű a Sóstó ZOO (Nyíregyházi Állatpark), ahol az állatok többsége szabadon, ketrecek nélkül él. A 30 hektáros területen földrészek fogadják a látogatókat, hogy aki ide belép, végigjárhassa a Földet, megfigyelhesse miként élnek a világ különböző vidékein az állatok. A közel 5000 állatot felvonultató gyűjtemény a főváros után a legnagyobb az országban. Az itt élő több mint 500 faj közül csak Nyíregyházán látható különlegességek is megtalálhatók. Ilyen pl. a fehér tigris pár, az afrikai elefánt, a komodói sárkány, a tigriscápa, az indiai orrszarvúk, s a gepárd pár.

Tigers Sharks

Itt járva érdemes meglátogatni még a Sóstói Múzeumfalut, mely a megye tájegységeinek népi építészetét mutatja be, 12 holdas területével az ország egyik legnagyobb skanzenja.

Aki kikapcsolódásra vágyik, annak a Parkfürdőt, a Tófürdőt, a Fürdőházat vagy Sóstó legújabb attrakcióját az Aquarius Élményfürdőt ajánljuk.

Sóstófürdő

Nyíregyháza legnépszerűbb webshopja: nyirmarket.hu

Címkék: nyíregyháza sóstó fürdő . állatkert

A bejegyzés trackback címe:

https://orokosfold.blog.hu/api/trackback/id/tr185591652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása